dimarts, 30 d’agost del 2011

CISTELLETES I SABONS PER REGAL







SABÓ DE SAL


 El sabó de sal és un sabó que no fa gaire sabonera, però és molt suau  (encara que no o sembli) i a més deixa la pell molt hidratada. 
És bàsicament d'oli d'oliva i també porta oli de coco, de ricí i de palma, i per l’excés de grassa  mantega de cacau i de karité, sal marina fina i olis essencials de sàlvia, romaní i tarongina.
Tot el procés fins a la traça és igual que els sabons en fred però després d’emmotllar-lo el poso al forn calent a  uns 70º durant dos hores i el tallo al treure' l del forn, ja que quant s' asseca es trenca. (no es ben be el mètode en calent per la qual cosa l'hem de deixar curar les 4 setmanes com a mínim.)
És un sabó molt adequat per pells grasses i amb problemes de grans i està contra indicat per persones amb la pressió sanguina alta.













Els que són en forma de magdalena van ser per al detall d'un bateig, i els vaig embolicar tal com mostra la foto.



dilluns, 29 d’agost del 2011

SABÓ D' ALOE VERA.

Potser el millor sabó que he fet mai, no com a disseny sinó per les seves propietats.
M’agrada molt com deixa la pell, suau i hidratada, la sabonera que fa i també l'olor intens però a la vegada molt fresc i natural. Els olis que porta són: Oliva, coco, llavor de raïm, ametlles, palma, palmiste i ricí, les mantegues de cacau i karité i la vitamina E, la sosa i el gel d' àloe vera (que substitueix l'aigua). Els olis essencials són, espígol, romaní i litsea cubeba. L'excés de grassa és del 8%.



SABÓ DE CAFÈ I LLET AMB INCLUSIONS


També esta fet per aprofitar uns retalls dels sabons rodons, he fet un sabó base sense posar el cafè molt i he posat tots els retalls.

SABÓ DE CAFÈ I LLET REFÓS







Porta els mateixos ingredients però es un sabó per aprofitar tots els trossets que m’havien quedat, als retalls de sabó ratllats els hi he afegit un 20% dels seu pes de llet.















dimecres, 10 d’agost del 2011

I AVUI L'HI TOCA EL TORN ALS DE CAFÉ





 SABÓ DE CAFÈ I LLET



























És un sabó que he fet moltes vegades i amb diferents dissenys, però sempre té la mateixa composició ja que m'agrada la sabonera que fa i perquè és molt efectiu per treure qualsevol olor de les mans. Porta uns ingredients molt senzills, majoritàriament oli d'oliva, oli de coco i una mica d'oli de gira-sol, sosa i aigua destil·lada, a la traça l'hi poso llet de cabra en pols, cafè natural molt i oli d'oliva pel sobreengrasat, que és del 8%, també porta vitaminaE i una mica d'aroma de cafè.