dilluns, 6 de juliol de 2009

Els meus inicis / Mis comienzos

El 6 de juliol del 2008 vaig fer el meu primer sabó en fred, anys abans, de joveneta, recordo que amb les meves avies i la meva mare feiem sabó dins d'una olla amb totes les restes de grases que anaven quedant per casa durant tot l'any.
Quedava un sabó preciós, molt blanc que s'utilitzava per netejar la roba, els plats i també per rentar-nos.
Han passat una pila d'anys, gairebé me'n havia oblidat. A Catalunya no hi ha gran tradició del sabó artesanal en fred, però avui en dia amb els nous mitjans de comunicació, sembla que tot és més proper... reviso diàriament blogs preciosos que els i les saboneres van penjant a internet, m'he anat animant i l'elaboració de sabó s'ha convertit en una autèntica passió. Espero que molt aviat es converteixi en un ART i la gent s'hi trobi a gust. "Ensabona't"
Els principals responsables són una família amiga nostra i clients de la nostra casa de turisme rural (Serafín, Raquel, Maria i Marta), una abraçada des del meu blog i moltes gràcies, ja que em van obsequiar amb unes pastilles de sabó fetes per ells mateixos i em van explicar com estava fet. A partir d'aquí ja anireu veient tot el que ha passat...

"Hoy 6 de julio hace justo un año que hice mi primer jabon en frio, años antes , de jovencita, recuerdo que con mis abuelas y mi madre haciamos jabon en un gran caldero con todos los restos de grasas que iban quedando por casa durante todo el año.
Quedaba un jabon precioso, muy blanco y que se utilizaba para lavar la ropa, los platos y tambien para lavarnos nosotros.
Han pasado un monton de años, ya casi me habia olvidado del jabon hecho en casa, en catalunya no hay una gran tradicion del jabon artesanal en frio, pero ahora que con las nuevas comunicaciones parece que todo queda cerca, y con todos los blogs tan preciosos que van colgando en internet todas la jaboneras, me he ido animando y lo de hacer jabon se ha convertido en una autentica PASION i espero que muy pronto se convierta en un ARTE i que la gente lo disfrute. "Enjabonate"
Los principales responsables de todo son una familia amiga nuestra, y clientes de nuestra casa rural, (Serafin, Raquel, Maria y Marta) un abrazo desde mi blog y muchas gracias, me obsequiaron con unas pastillas de jabon hechas por ellos y me explicaros como estaba hecho, a partir de aqui ya ireis viendo todo lo que ha pasado......................"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada